Site Overlay

Класическа торта парфе – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа разбиваме яйцата със захарта на светъл пухкав крем. Добавяме ванилията, брашното и бакпулвера и продължаваме да разбиваме още малко.

Покриваме малка кръгла тавичка с лист хартия за печене и изсипваме в нея сместа.

Печем блата на 180 градуса около 10-12 минути. Изваждаме го от фурната, оставяме го да изстине и го отделяме от хартията. Поставяме го във форма с отделящо се дъно.

Разбиваме сметаната със захарта. Добавяме цеденото мляко и ванилията и разбъркваме на ръка.

Сипваме желатина във вода и го разбъркваме. Оставяме го за малко да набъбне и го загряваме в микровълновата или на водна баня, за да се разтопи.

Наливаме го в крема и разбъркваме много хубаво, за да се смеси всичко. Изсипваме крема върху блата и заравняваме.

Увиваме с фолио и прибираме в хладилника за една нощ.

Отделяме тортата парфе от формата.

Смесваме малиновото сладко с водата и загряваме за 1 минута в микровълновата. Оставяме да се охлади. Заливаме с този топинг парфето.

Украсяваме парфето с боровинки и шоколадови пръчици.

Може да използвате и други плодове по желание.

Лесна и вкусна класическа торта парфе.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *