Site Overlay

Класическа торта с бисквити и нишесте – Рецепта

Начин на приготвяне:

За да приготвим крема, слагаме 800 мл прясно мляко да заври. Добавяме захарта и разбъркваме, докато се разтвори.

Нишестетата изсипваме в дълбока купичка и заливаме с останалите 200 мл мляко. Оставяме нишестето за няколко минути и след това го разбъркваме с лъжица.

Когато млякото на котлона кипне, прибавяме на тънка струйка нишестето като бъркаме непрекъснато.

След 1-2 минути кремът се сгъстява достатъчно. Сваляме го от котлона и започваме да сглобяваме вкусната бисквитена торта.

В правоъгълна тава редим един ред какаови бисквити, покриваме ги с половината крем. Редим втори бисквитен ред, този път от бели бисквити.

Изсипваме останалия крем за домашната торта и го заравняваме.

Оставяме класическата торта с бисквити и нишесте да се охлади напълно преди да я консумираме.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *