Site Overlay

Класически боб с кисело зеле на фурна – Рецепта

Начин на приготвяне:

Накиснете боба от вечерта в купа с вода. Сутринта излейте водата, измийте и сложете в тенджера под налягане.

Покрийте с вода, затворете тенджерата и варете половин час. Извадете, изцедете и заделете.

Нарежете зелето на дребно.

Загрейте тенджера с 2 с.л олио и запържете праза, нарязан на полумесеци. Добавете червения пипер и доматеното пюре.

Изчакайте няколко минути и сложете зелето и боба. Налейте бульона и добавете подправките.

Прехвърлете боба с кисело зеле в тавичка и печете в загрята фурна на 190 градуса за 1 час.

Може да сложите алуминиево фолио при печене, за да не изгори отгоре.

Извадете, охладете и сервирайте класическия боб с кисело зеле на фурна в подходящи чинии.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *