Site Overlay

Класически брецели – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Маята смесваме със захарта и малко вода в купа, оставяме да шупне.

В купа слагаме пресятото брашно, разтопеното масло, солта, шупналата мая и останалата вода. Омесваме си меко тесто, което месим около 10 минути. Оставяме го да втаса.

В тенджера си слагаме водата и содата за разтвора да кипне.

Втасалото тесто разделяме на равни части и оформяме брецелите.

Всеки потапяме във врящата вода за 5 секунди и подреждаме в намазнена тава. Оставяме да втасат и поръсваме с едра сол.

Печем в предварително загрята фурна до готовност.

Класическите брецели са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *