Site Overlay

Класически бутер кошнички с ягоди и сметана – Рецепта

Начин на приготвяне:

За да приготвите класическите бутер кошнички с ягоди и сметана, първо ще трябва да направите кошничките от бутер тесто, които да побират вкусния пълнеж, направен със сметана и ягоди.

Разточете бутер тестото върху работната повърхност и се снабдете с две кръгли формички за сладкиши с различен диаметър, едната по-малка и едната по-голяма.

Започнете с изрязване на дискове с най-голямата, опитвайки се да се възползвате максимално от бутер тестото. Оставете възможно най-малко излишно тесто.

Прехвърлете половината от изрязаните кръгчета бутер тесто върху плитка тавичка, застлана с лист пергаментова хартия, и ги набодете с вилица.

С останалите кръгчета от бутер тесто направете пръстени, като използвате сладкарската форма с по-малък диаметър. Поставете ги в центъра на вече изрязаните кръгчета с по-голямата форма, оставяйки пръстена от бутер тесто без вътрешната част.

Поставете пръстените от бутер тесто върху първите изрязани кръгчета и подредени в тавата за печене, като оставите разстояние между тях .

Разпределете малко гранулирана захар върху кошниците, докато са все още сурови.

Междувременно загрейте фурната до 200 градуса в статичен режим и печете бутер кошничките за 15 минути, докато се зачервят леко и надуят.

Разбийте прясната сметана с няколко супени лъжици пудра захар. За да разбиете сметаната, ви съветвам да използвате електрическа бъркалка, да улесните операцията.

Ако сте решили да приготвите големи кошници, използвайте планетарния миксер, оборудван с кука за бъркане.

За да разбиете добре и бързо прясната сметана, ще трябва да сте сигурни, че сметаната и купата с бъркалката са добре изстудени. След като разбиете, поставете сметаната в хладилника.

Извадете кошниците с бутер тесто от фурната и ако вътрешността им се е подула твърде много, опитайте се да я смачкате или премахнете част от нея, за да създадете място за пълнежа на вкусния бутер сладкиш.

Сега се посветете на ягодите: измийте ги, отстранете дръжката и нарежете на кубчета. Оставете малко цели за финалната украса.

Другият вариант е да поставите ягодите върху напълнените със сметана кошнички. Сервирайте студени.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *