Site Overlay

Класически вит тутманик – Рецепта

“Някои канят гости на пай, ние ги каним на вит тутманик – всички остават много доволни”

Начин на приготвяне:

В купичка разтваряме маята заедно със захарта и малко хладка вода.

Щом шупне, добавям разбитите яйца, киселото мляко и олиото.

В дълбока купа сипваме пресятото брашно заедно със солта.

Правим си кладенче и сипваме течната смес, бъркаме, след това на тънка струя добавяме и водата. Омесваме меко тесто.

Намазваме с олио, покриваме с кърпа и оставяме да втаса.

Щом тестото е втасало, го разделяме на 4 топки. Всяка една разточваме на тънък лист.

Мажем с разтопено масло и с плънката от сирене, яйца и кисело мляко.

Навиваме кората на руло, след това на охлюв и поставяме в намазнена тава.

Така редуваме всички топки. Готовия тутманик оставяме отново да втаса.

Пускаме фурната на 180°C, мажем тутманика с разбития жълтък и печем до готовност.

Поднасяме класически вит тутманик с чаша студен айрян.

Бон Апети!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *