Site Overlay

Класически гъши пастет – Рецепта

“Домашният гъши пастет се приготвя по-лесно, отколкото си мислите и е по-вкусен, отколкото предполагате”

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете на ситно лука и чесъна. Дробчетата почистете, хубаво измийте и подсушете. Оваляхте ги в брашно и изтупайте излишното количество.

В тиган загрейте зехтина и задушете за кратко зеленчуците.

Щом омекнат, ги отделете настрани.

В същия тиган запържете за по около 4-5 минути на страна гъшия дроб.

При готвенето в тигана сложете 2 дафинови листа за аромат.

Налейте брендито и оставете на котлона, докато течността не се изпари на половина.

Издавете дроба и заедно с лука и чесъна пасирайте до получаване на еднородна смес.

Добавете маслото и подправките и отново пасирайте.

Получения домашен пастет сложете в съд, който сте застилали със стеч фолио (много по-лесно ще го извадите).

Приберете класическия гъши пастет в хладилника поне за 6-7 часа.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *