Site Overlay

Класически локумки от едно време – Рецепта

“Ровим из старите тефтери и намираме съкровища – като тази рецепта за локумки “

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в прясното мляко със захарта.

Прибавя се разтопената свинска мас, ванилията и се замесва меко нелепнещо тесто. Завива се със стреч фолио и се остава да втаса.

Локумът се нарязва на малки парченца. Като втаса тестото се късат топчета около 15 грама.

Поставя се локумът и се овалва топчето в ръцете. Поставя се в тава с хартия за печене на разстояние.

Локумките се пекат на 22 градуса до порозовяване. Още топли се овалват в пудрата захар. Невероятен вкус, който ни връща назад във времето.

Класическите локумки от едно време са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *