Site Overlay

Класически толумбички от едно време – Рецепта

“Онези, които не познават вкуса на толумбичките от едно време, много са изпуснали “

Начин на приготвяне:

В огнеоопорен съд слагаме водата, захарта и маслото. Загряваме течноста до кипване, разбъркваме, докато захарта се разтопи.

Намаляваме силата на котлона и започваме да добавяме брашното на малки части, лъжица по лъжица, и не спираме да бъркаме. Така процедираме с цялото брашно.

Тестото за толумбичките ще започне да се отделя само от стените на съда. Това е знак, че сме готови и отделяме от огъня.

Изчакваме малко да поизстине и добавяме яйцата едно по едно. Отново разбъркваме. Сместа слагаме в шприц за толумбички.

В тенджера или друг дълбок съд загряваме 1 литър олио.

Шприцоваме домашните толумбички директно в нея и пържим до златисто. Нареждаме ги в тавички и ги заливаме със захарния сироп.

Сиропа за толумбичките се приготвя като разтворим във водата захарта и ванилията. Оставяме на котлона да кипне и леко да се сгъсти.

Хапваме с наслада класически толумбички от едно време.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *