Site Overlay

Козунак, омесен в хлебопекарна и опечен в фурната – Рецепта

Начин на приготвяне:

Отделете жълтъка или белтъка на едно от яйцата за намазване – по ваше желание, и заедно с другите две яйца ги разбийте леко с вилица и изсипете в контейнера на машината.

Сипете захарта в прясното и кисело мляко, разбъркайте и затоплете леко, след което изсипете при яйцата.

Добавете маслото, олиото, ванилията, лимоновата есенция, ракията, пресятото брашно, солта (за предпочитане е брашното да е екстра качество) и най-отгоре сложете маята.

Поставете контейнера в машината и включете на програмата за ТЕСТО.

Наблюдавайте процеса на замесване и ако е необходимо, добавете още брашно да се получи гладко тесто – но не твърдо, след 20 минути изключете машината и рестартирайте отново програмата ТЕСТО (пуснете я отново) и я оставете до края.

От полученото тесто си направете козунаци, козуначени рула или козуначени кифлички.

Аз го оплетох, като в плетките едната има шоколад, другата е с сушено грозде (което е предварително разкиснато за да е меко), другата с локум.

След като се направи на форма, се оставя в загрята фурна на 50 градуса да увеличи обема си, после козунака, омесен в хлебопекарна и опечен в фурната, се пече на 160 градуса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *