Site Overlay

Козуначени кифли с мас в хлебопекарна – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сложете всички продукти в посочения ред – първо всички течни съставки, сухи, брашно и отгоре натрошете маята. Задайте програма тесто и оставете хлебопекарната да приключи с работата. При мен тази програма отнема 1. 5 часа.

Извадете готовото тесто и разделете на топки от по 100 г. Всяка разточете на елипса. Намажете с меката свинска мас и завийте на кифличка или оформете, както ви харесва.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние. Оставете ги за половин час на топло.

Намажете кифличките с разбития жълтък, олио и прясно мляко. Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Козуначените кифли с мас в хлебопекарна са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *