Site Overlay

Козуначени кифли с мас – Рецепта

“Пухкави козуначени кифлички с мас – ароматни, вкусни, подходящи за всяка усмихната сутрин”

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче.

Добавете останалите продукти и замесете меко тесто. Завийте в памучна кърпа и оставете на топло, докато утрои обема си.

Готовото тесто разделете на топки от по 100 г. Разточете на елипса и навийте на руло. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние.

Оставете на топло, за да втасат повторно. Намажете кифличките с разбия жълтък, олио и прясно мляко.

Поръсете със захарта и печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете и оставете леко да се охладят преди да сервирате.

Козуначените кифли с мас са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *