Site Overlay

Козуначени охлювчета с кафява захар – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното в купа. Добавяме солта, захарта и маята и разбъркваме.

Оформяме кладенче в средата и чукваме вътре яйцето, сипваме разтопеното масло и наливаме топлото прясно мляко.

Разбъркваме, първо, в средата, а след това и към периферията до смесване. Започваме да месим.

Омесваме меко тесто, като при необходимост добавяме още малко брашно.

Поставяме го в набрашнена купа и го покриваме с фолио. Прибираме в хладилника за една нощ. Така тестото ще втаса много по-бавно, което е нашата цел.

Изваждаме тестото за 30 минути да се отпусне и го разточваме на кора с дебелина около 1 см върху набрашнен плот.

Смесваме мекото масло с Мусковадото и бурбонската ванилова захар. Намазваме кората плътно. Навиваме на руло и нарязваме на сладки охлювчета с дебелина 1 см.

Подреждаме козуначените охлювчета с кафява захар в тавичка с незалепващо покритие и поръсваме с кафява захар.

Печем на 200 градуса около 25 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *