Site Overlay

Кокосовото брашно – кое го прави толкова полезно?

Твърдият кокосов орех се смила във фин прах за приготвянето на кокосово брашно. То има лек аромат на кокосов орех и следователно е идеална възможност за всички видове рецепти, които не изискват силно ароматизирани съставки.

Освен многобройните си употреби в кухнята, репутацията му се е увеличила през последните няколко години в западния свят, благодарение на ползите за здравето, които предлага.

То е много по-питателно от редовно използваните брашна. Можете да използвате кокосово брашно за приготвяне на кифли и торти, тъй като то има по-лека текстура. За добавяне на специален вкус опитайте да смесите кокосовото брашно с друго многофункционално или многозърнесто.

Най-атрактивното в това брашно е, че е свободно от глутен, който причинява увреждане на лигавицата на тънките черва и предотвратява усвояването на храната. Глутенът е нездравословен и е основната причина за подуване и болки в стомаха.

Използването на кокосово брашно в нашата диета може да намали до голяма степен риска от сърдечни заболявания. Замяната на преработените брашна с него понижава холестерола и ви предпазва от диабет и рак.

Кокосовото брашно може да допринесе изключително много за достигане на ежедневно препоръчителния прием на фибри, което от своя страна помага на организма да се справи със стомашни проблеми като подувания и запек. Кокосовото брашно съдържа голям брой мазнини, които са полезни за здравето.

Тези мазнини са изключително важни за защитата на тялото срещу гъбични, микробни и вирусни атаки. С антивирусните, антипаразитни, противогъбични и антибактериални свойства, които притежава, кокосовото брашно допринася за изграждането на силна имунна система.

Поддържа и възстановява функцията на щитовидната жлеза, подобрява добрия холестерол, като по този начин намалява риска от сърдечни проблеми.

От кокосовите палми също се добива кокосова захар, кокосово мляко, кокосово масло и кокосова вода от кокосовите орехи, които всички намират голямо приложение в нашето ежедневие.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *