Site Overlay

Кокосов сладкиш с мармалад – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера.

Добавете кокосовите стърготини и объркайте добре продуктите.

В друга купа счупете яйцата, добавете захарта и ваниловата захар и разбийте с миксер за 5-6 мин.

Излейте разтопеното и леко охладено краве масло и киселото мляко.

На порции добавете сухата смес. Хомогенизирайте добре всичко.

Застелете тава 20/20 см с хартия за печене. Изсипете сместа и подравнете.

Изпечете кокосовия сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Готовия сладкиш извадете на решетка и намажете топъл с мармалад по желание! В рецептата е с мармалад от праскови.

Поръсете с кокосови стърготини. Нарежете кокосовия сладкиш с мармалад на квадрати, след като се е охладил напълно.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *