Site Overlay

Коледен вит тиквеник – Рецепта

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете тиквата, след това я настържете на едро ренде. Може и да я задушите в малко олио до омекване заедно с ванилията, канелата, олиото и захарта.

Ако пък сте с по-чувствителен стомах, само я смесете с останалите продукти (без олиото).

Намазнете тава за печене.

Разстелете корите на сач (3 бр.). Намажете с олио първата кора и по цялата й повърхност сложете от плънката. Навийте на руло, след това на охлювче и сложете в средата на тава.

По същия начин процедирайте и с останалите кори.

Накрая намажете готовия тиквеник с олио и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна. Печете до зачервяване.

Оставете готовия тиквеник за изстине и го поръсете с пудра захар.

Коледният вит тиквеник е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *