Site Overlay

Коледни меденки с ядки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме олиото, меда, оцета и разбъркваме отново, докато продуктите се смесят.

Пресяваме брашното и смесваме с останалите сухи съставки. Разбъркваме добре всичко.

Оформяме тестото на руло и го нарязваме на шайби с дебелина от около 0.5 см. Всяко парче оформям като топче на ръка.

Редим в тава с хартия за печене и печем на 180 градуса за 12-15 мин. в зависимост от дебелината на меденките.

След като изстинат, ги потапяме в единия край в предварително разтопени шоколад и масло и овалваме в лешниковия крънч.

Разбира се, може да смелите орехи или други ядки по избор и да използвате тях за овалване.

Коледните меденки с ядки са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *