Site Overlay

Коледни сладки за шприц – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Сипете към тях захарта, кокосовите стърготини, свинската мас, прясното мляко, ваниловата захар и цитрусовите корички – фино настъргани и без бели части.

2. Разбъркайте с миксер с приставки за тесто или в блендер, тъй като тестото се получава по-рядко, за шприц.

3. Напълнете в пош с къдрав или назъбен накрайник, за да извиете с него коледни гевречета или снежинки.

4. Шприцовайте на малко разстояние една от друга шприц сладките в тава, покрита с хартия за печене.

5. Печете на 180°C в предварително загрята фурна 15-20 минути, в зависимост от големината и дебелината им.

Ще се ориентирате най-лесно по зачервените крайчета и неустоимият аромат, който ще се разнесе из вашата кухня.

6. Когато коледните шприц сладки изстинат, декорирайте ги по ваш вкус или поръсете с пудра захар.

Рецептата е за 1 доза, така че ако желаете повече сладки, си увеличете двойно или повече продуктите за две или повече тави.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *