Site Overlay

Коледни сладки линцери с мармалад – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо разбийте захарта, маслото и солта в подходяща купа. Добавете смлените бадеми и смесете всичко с помощта на шпатула. Прибавете ванилията и яйцето, разбъркайте отново.

Накрая добавете предварително пресятото брашно, индийското орехче и канелата.

Замесете меко тесто, което се увива със стреч фолио и оставя да стегне в хладилник за поне 2 часа.

Тестото за сладки разточете върху добре набрашнен плот. Трябва да се получи кора с дебелина 2-3 мм. Изрежете фигурки и ги наредете в тава с хартия за печене.

Слепените сладки изпечете в загрята на 180 градуса фурна докато видите, че краищата им порозовяват.

Щом изстинат, слепете сладките с конфитюр и ги поръсете с пудра захар.

Коледните сладки линцери с мармалад са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *