Site Overlay

Коледни сладки с мед и канела – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното с половин чаена лъжичка амонячна сода и щипка сол. Добавете меда, захарта, яйцето, канелата и олиото. Замесете тесто. На набрашнен плот разточете тестото за медени коледни сладки на лист с дебелина 3-4 мм.

От него изрежете фигурки с коледни формички. Наредете сладките с канела в тава застлана с хартия за печене и изпечете за 7-8 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Охладете изпечените сладки за Коледа на решетка. С телена бъркалка разбийте един белтък с 2 капки лимонов сок и започнете да сипвате от пресятата пудра захар, като бъркате енергично, докато получите гъста хомогенна смес.

С нея нарисувайте шарки върху меденките и украсете със сладки перли или по ваш вкус.

Да ви е сладко с Коледни сладки с мед и канела!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *