Site Overlay

Консерва скумрия Ропотамо – Рецепта

“Толкова апетитна се получава консервираната скумрия, че се боим да не злоупотребим “

Начин на приготвяне:

Лукът се почиства, нарязва на дребно и слага на дъното на намазнена тавичка.

Киселите моркови и краставички се нарязват на кръгчета или половинки и слагат при лука.

Добавят се консервираният грах, бобът (той също може да е от консерва – бял или червен), нарязаните печени чушки и смлените домати.

Зеленчуците се поръсват със сол, прибавя се черният пипер на зърна и дафиновият лист.

Рибата се почиства, измива и нарязва на парченца, след което се разполага върху зеленчуците.

На струйка се полива малко олио върху парчетата скумрия, след което тавата се слага във фурната.

Пече се, докато се поизпари течността от тавата и рибата се опече.

След като се изпече скумрията Ропотамо, се разпределя в сухи буркани, които се затварят хубаво.

Консервата скумрия Ропотамо се стерилизира за около 20 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *