Site Overlay

Конска наденица с гъби и праз – Рецепта

Начин на приготвяне:

Печурките се накисват във вода.

Суровата конска наденица се слага в алуминиева чиния или малка тавичка. Пече се до готовност на месото.

Гъбите се доизмиват. Режат се на филийки. Празът се почиства и нарязва на колелца. В голям тиган се сипва олио да загрее.

Добавят се празът и гъбите и се пържат. Може да се добави от мазнинката, която е отпуснала наденицата при печенето.

Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се мъжкото мезе.

В чиния се слага канапе от гъбите с праз. Отгоре се слага наденицата и се нарязва.

Конска наденица с гъби и праз – любимото мезе за чаша червено вино през зимните вечери с любими хора.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *