Site Overlay

Консумацията на ядки е суперважна за здравето на дебелото черво

Консумацията на ядки променя чревната микрофлора и намалява растежа на раковите клетки на дебелото черво според изследователи от Университета в Кънектикът.

Екип от учени е установил, че мишки, получаващи 7 до 10.5% от общия размер на калории от яденето на ядки, имат по-нисък риск от развитие на рак на дебелото черво. Ефектът е по-изразен при мъжките мишки, които имат 2-3 пъти по-малко тумори, когато се хранят с ядки.

Ядките са част от типичната американска диета, при която се изисква консумация на орехи от около 28 г на ден.

Има доказателства, че хрупкането на ядки в умерени количества може да предложи широк спектър от ползи за здравето. Това изследване показва, че ядките могат да действат и като пробиотик.

Ядките са богати на съединения и са важни от хранителна гледна точка. Те са богати на полиненаситени мастни киселини, имат високи нива на омега-3 и омега-6 мастни киселини и високи нива на форма на витамин Е с противоракови свойства.

Те са пълноценна храна извън техния значителен потенциал срещу рака на дебелото черво, третият най-често срещан рак в света.

И други изследвания са показали, че орехите може да предотвратят заболявания, свързани с храненето и начина на живот, включително сърдечно-съдови заболявания, диабет и неврологични заболявания.

Не се лишавайте от ядки във вашето хранене! Те са важна съставка на здравословното хранене и добрите диети.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *