Site Overlay

Конфитюр от кайсии без захар – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо си приготвяме бурканчетата и капачките, като измиваме добре и оставяме да изсъхнат.

В дълбок съд с вода разтваряме една супена лъжица сода бикарбонат и накисваме на няколко пъти кайсиите за около 5 минути.

Това го правим, за да сме сигурни, че плодът е добре почистен от прах, нитрати и др.

След това минаваме през студена вода, за да се измият добре.

Почистваме от костилките, нарязваме и поставяме в тенджерата.

Слагат върху котлона на висока степен и се захлупват с капака, за да си пуснат сока, без да трябва да добавяме вода.

Оставяме така до сгъстяване.

Пробваме на вкус и малко преди да е достигнало желаната гъстота, добавяме пектина, в който сме добавили няколко супени лъжици от сока на сладкото и сме разбъркали, докато пектинът се втечни и разтвори.

След това на бавна струйка при непрекъснато бъркане добавяме към сладкото от кайсии.

Оставя се да се сгъсти малко и чак след това започваме разсипването на конфитюра от кайсии без захар в бурканчетата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *