Site Overlay

Корейски панчан с тофу (Тубу Канг Джонг) – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязване на хапки тофуто и го оставяме върху кухненска хартия да се отцежда за около 10 минути. Докато чакаме тофуто, се заемаме с нарязване на ситно чесъна и зеления лук.

Нарязваме също и чушките, но предварително махаме семките им. След това приготвяме в една купичка соса, като смесваме захарта, соев сос, подсладител, чесън и черен пипер.

Когато всичките тези неща са готови, се връщаме към тофуто, което овалваме в брашно.

В тиган с предварително загрято олио почваме да пържем тофуто, като много внимаваме кубчетата да са на разстояние едно от друго и също така често обръщане, защото тофуто много лесно загаря.

Когато пожълтеят хапките (заприличват на кубчета с локум)м ги вадим от котлона и ги слагаме върху хартия (под и над тях), за да се попие мазнината.

В същата мазнина, където сме пържели тофуто, изсипваме и соса и лютите чушки, като го оставяме най-много минута, за да поври.

Към сместа добавяме сиренето, сусамовото олио и зеления лук.

Запържваме отново за около минута, след което вадим от огъня.

Изсипваме в чиния или в купичка и поръсваме корейския панчан с тофу (Тубу Канг Джонг) отгоре със сусам.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *