Site Overlay

Корейски панчан с чушки (Клари котчу чим) – Рецепта

“Колкото екзотично ви звучи корейското ястие, наречено панчан с чушки, толкова и е – и вкусно, разбира се”

Начин на приготвяне:

Предварително нарязваме на хапки чушките, а чесъна и лука – на ситно.

След това слагаме да заври вода на котлона и си приготвяме соса в една купичка, като смесваме следните съставки (соев сос, червен пипер, глюкоза и вода).

Когато водата, която сме сложили предварително, вече е завряла, се заемаме с нарязаните чушки. Взимаме чушките и ги намокряме хубаво с вода, а след това в купичка с брашно си овалваме.

После при заврялата вода на водна баня ги оставяме за 5 минути, за да омекнат.

Докато се приготвят чушките, се залавяме със соса. На котлон слагаме тиган с олио и запържваме предварително нарязания чесън.

След като чесънът пожълтее, към него добавяме и соса, който трябва да поври съвсем малко (колкото да се изпари водата) и след това към сместа добавяме и чушките.

Разбъркваме сместа, слагаме сусамовото олио и зеления лук.

Отново разбъркваме всичко, за да се смесят съставките, и сваляме от котлона нашето корейско ястие.

Когато сме сложили корейския панчан с чушки (Клари котчу чим) в чинията, го поръсваме със сусам.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *