Site Overlay

Котлети от нахут и моркови – Рецепта

“Желаем страхотен апетит с котлетите от нахут и моркови, пожелайте и вие на всички, които ще ги хапват”

Начин на приготвяне:

Отцедете течността от консервата нахут, прекарайте зърната с обелен и нарязан лук и моркови през месомелачка.

Накиснете овесените ядки за около 20 мин.

Добавете яйце, овесените ядки, сол, черен пипер, чесън към каймата и разбъркайте всичко до гладка смес.

Добавяйте брашно по една супена лъжица, докато каймата за зеленчуковите котлети стане плътна. Но не прекалявайте.

Оформете нахутените кюфтенца.

Запържете котлетите от нахут и моркови в тиган в загрято растително масло от двете страни до златисто кафяво.

Приятен апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *