Site Overlay

Кралска сметанова торта с кайсии – Рецепта

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват с хладка вода и захарта. Прибавя се последователно брашното с бакпулвера и смлените орехи. Разбърква се много добре.

Прибавя се царевично нишесте. Разбърква се много добре.

Сместа се изсипва във форма за торта, която е покрита с хартия за печене и намазана с ГХИ.

Пече се 60 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса.

Изпеченият блат се изважда от формата и се оставя да изстине, след което се разрязва на две хоризонтални части с конец.

Сметаната се разбива с пудрата захар до сгъстяване и се оставя в хладилник за 60 Мин.

Намазва се едната половина от блата с конфитюра и отгоре с 1/3 от сметановия крем.

Поставя се отгоре другата половина от блата и се покрива цялата торта с останалия сметанов крем. Украсява се с шоколад.

Сметановата торта се съхранява в хладилник, като се консумира след 12 часа отлежаване с хладилник.

Кралската сметанова торта с кайсии е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *