Site Overlay

Кремсупа от броколи – Рецепта

Начин на приготвяне:

В тенджера слагам около 800 мл вода.

Като заври, слагам цяла глава лук (почистена от люспи), цели скилидки чесън, картофите, нарязани на 4-ри, и моркова, натрошавам и бульона.

Оставям да поври за 20 мин, след 20 минути изваждам главата лук. От главата броколи се отрязват розичките и се слагат в тенджерата с още вода.

Ако искате да е по-гъста супата, може и да не доливате много, слагам и листенцата босилек… Оставям да поври още 10 мин.

Тенджерата се снима от котлона, за да поизстине. Вкусната зеленчукова супа се пасира в блендер или с пасатор.

Добавят се солта и черният пипер на вкус, както и 4-те лъжици сметана, също и маслото и се връща на котлона за 5 минути.

При сервиране изстисквам резенче лимон в купичката с кремсупа от броколи.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *