Site Overlay

Кремсупа от коприва с пълнозърнести крутони – Рецепта

Начин на приготвяне:

Копривата се измива добре с помощта на гевгир.

Картофите се обелват и измиват. Нарязват на едри кубчета. Тиквичката се обелва и нарязва на едро. Чесънът се обелва и нарязва на едро. Морковите се обелват и нарязват на кубченца. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

В тенджера се слага олио да загрее. Добавят се лукът и морковите да се запържат леко. Добавят се останалите зеленчуци. Леко се запържват.

Добавя се вода. Оставя се да ври.

Пълнозърнестият хляб се нарязва на кубченца. Слагат се в тава. Поръсват се с малко сол и олио. Разбъркват се. Пекат се до запичане. Крутоните са готови.

Когато всички зеленчуци са сварени, ако е необходимо, се отсипва малко от бульона на супата от коприва.

Пасира се добре. Ако се получи много гъста супата, може да се върне малко от бульона за разреждане. Овкусява се със сол и черен пипер.

Оставя се да покъкри още няколко минутки.

Кремсупата от коприва с пълнозърнести крутони се сервира с шепа домашни крутони.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *