Site Overlay

Кремсупа от моркови и селъри по провансалски – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Почистете си зеленчуците и ги нарежете на парченца.

Загрейте зехтина с маслото (или само зехтин) и в него запържете за 3-4 минути червения лук.

2. Добавете морковите и селърито и налейте водата. Посолете и варете под капак 25 минути. Ако след това време зеленчуците са още твърди, продължете варенето, докато омекнат.

3. Сипете сметаната и пасирайте до гладко пюре. По желание разредете с още малко вода или сметана.

4. Счукайте в хаванче чесъна с провансалските билки, зехтина, лимоновия сок, сол, черен пипер и захар.

Доовкусете си дресинга, както ви харесва.

5. Разсипете зеленчуковата кремсупа на порции и върху всяка сложете дъгички от сметана, провансалския дресинг и чия семена.

По желание добавете във порциите морковена супа и хрупкави крутони или крекери, а също така и зелени листенца магданоз за цвят.

Поднесете кремсупата от моркови и селъри по провансалски гореща.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *