Site Overlay

Кремсупа от нахут и грах – Рецепта

“Хем е бърза, хем полезна, хем много вкусна – за кремсупата от нахут и грах говорим, разбира се “

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете на ситно лука.

В малко масло на слаб огън го запържете за няколко минути. Добавете и нарязаните на дребно предварително почистен морков.

Внимавайте да не загорят зеленчуците. Използвайте слаба степен на котлона и ако е нужно, добавете малко вода.

Доматеното пюре размийте в малко водичка и добавете в тенджерата.

Оставете няколко минути и долейте още малко водичка (около 1 кафяна чаша).

Щом зеленчуците са напълно омекнали, добавете и граха и нахута.

Подправете със сол и черен пипер на вкус. След 10 минути изключете котлона. Пасирайте вкусната кремсупа до хомогенна смес.

Забележка: Ако нямате нахут и грах в консерва за тази кремсупа от нахут и грах, отделете още 30 мин да се сварят.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *