Site Overlay

Крем брюле тарт – Рецепта

“Сладкиш 2в1 – нежно маслено тесто съчетано с неповторимия вкус на любимото ни крем брюле.”

Начин на приготвяне:

1. Омесете стандартно маслено тесто за тарт от изброените продукти.

Разточете го между два пласта хартия за печене и положете във форма за тарт, стандартен размер 27.5 см. Тестото трябва да прилепне добре по дъното и накъдрените стенички на формата.

Другият вариант е да се разстели с ръце директно във формата.

2. Надупчете с вилица блата и оставете в хладилник, като през това време загреете фурната до 180 градуса.

3. Изпечете за около 12-15 минути или до лек златист загар. Наглеждайте и ако забележите, че въпреки надупчването с вилица, пак се надига на места, веднага боднете още веднъж, за да спадне.

Готовия блат оставете да изстива и се заемете с крема.

4. Загрейте сметаната със захарта и разполовената шушулка ванилия. Когато тръгва да кипва, дръпнете от огъня и оставете да изстине за 1 час.

5. Разбийте жълтъците на водна баня при 70 градуса. Налейте при тях сметаната и бъркайте около 10 минути като увеличите малко температурата.

Кремът трябва да се сгъсти, но въпреки това си остава по-течен от обикновен крем с нишесте. Това да не ви притеснява, защото после ще си стегне.

6. Отстранете крем брюлето от водната баня и бъркайте от време на време няколко минути докато леко изстине. Целта е да не го слагаме прекалено топъл върху блата, за да не омеква.

7. Сипете кремчето и оставете да изстине, след това приберете тарта в хладилник за минимум 3 часа.

8. Преди да сервирате този разкошен тарт с крем брюле, поръсете го със захар и я карамелизирайте с помощта на кухненска горелка.

При мен се получи лек инцидент и на половината от карамелизирането горелката ме предаде, тъй като газта й свърши. Ако и при вас някога се случи това, начинът да излезете от положение е да запечете на горен реотан, 230 градуса във предварително загрята фурна. Решетката да е на високо.

Ръбчетата на блата в такъв случай може да покафенеят повече от необходимото, но пък ще получите желания карамелен загар от разтопената захар.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *