Site Overlay

Крем Заварной – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Крем Заварной е разновидност на така познатият ни яйчен сладкарски крем. Може би една от малкото разлики е добавката на повече масло.

Той е един чудесен десерт или компонент и пълнеж за торти, пирожки и други сладкарски изделия. Заварной е и най- често използваният крем за известната торта Наполеон.

Пригответе си го лесно и бързо в домашни условия, като загреете млякото и захарта на умерен огън.

Яйцата разбийте с брашното и налейте при млякото, намаляйки огъня до минимум.

Хубаво разбъркайте и отново малко увеличете температурата, за да се свари и сгъсти крема- около 5-8 минути при непрекъснато бъркане.

Накрая добавете маслото и хубаво разбийте.

Крем Заварной е готов и може да бъде налят в чашки, където да стегне и бъде гарниран с плодове, бисквитки или шоколад.

Ако ще бъде използван за пълнеж на торта Наполеон или друг сладкиш, то трябва да се изчака да изстине. За целта прехвърлете в друг съд и покрийте със стреч фолио, за да не хваща коричка.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *