Site Overlay

Крем карамел с тиква и рикота – Рецепта

“Такъв крем карамел се съмняваме, че сте опитвали – с тиква и рикота”

Начин на приготвяне:

Сипваме парчетата тиква в тавичка и добавяме водата.

Слагаме във фурната на 200 градуса и печем до омекване.

Намачкваме тиквата и добавяме 1 ч.ч. захар и есенцията портокал.

Разбъркваме и връщаме във фурната.

Печем до изпаряване на течността и леко карамелизиране.

Изваждаме и оставяме за малко да се охлади.

Разбиваме яйцата с останалата захар. След това добавяме рикотата и отново разбиваме.

Наливаме прясното мляко, добавяме ваниловата захар и изливаме върху тиквата.

Печем крем кармела с тиква на 160 градуса 1 час до получаване на стегната консистенция.

Оставяме крем карамела с тиква и рикота да изстине напълно и прибираме в хладилника за една нощ.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *