Site Overlay

Крем от кестени с шоколад – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Добре сварените и обелени кестени се смилат фино в блендер заедно със прясното мляко, рома и лъжица течен мед по желание.

2. Сметаната се слага на слаб огън и в нея се разтапя шоколада. Горещата смес се излива при кестените и отново се пуска блендера за кратко, за да стане кремчето съвършено фино. Ако е гъсто може да се налее още мляко или сметана.

3. Налива се в малки чашки и когато изстине се прибира в хладилник за 1 нощ, за да стегне. Въпреки това този шоколадов крем остава много нежен и по-течен. Ако го предпочитате съвършено стегнат, просто докато е още топъл му добавете 4 грама хидратиран желатин.

4. Поднесете този ефирен десерт украсен с натрошени парченца от кестени.

Да ви е сладко! Кремът от кестени с шоколад е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *