Site Overlay

Крем от маскарпоне и рикота – Рецепта

“Всеки ден трябва да има повод за усмивки, а този крем с маскарпоне и рикота е такъв”

Начин на приготвяне:

Свеж и лек за небцето, кремът от рикота и маскарпоне наистина може да се комбинира с всеки десерт като отличен пълнеж.

Комбинирайте отцедената рикота със захарта и маскарпонето. Излейте сметаната и разбийте с миксера на пухкав крем.

Добавете лимоновата кора и сока на половин лимон. Ако желаете добавете ягоди или малини в крема.

Поставете в хладилника поне за час. Поднесете студен.

Този крем е идеален за много сладкиши и торти, бих казала един универсален крем за торта, в който се добавя и разтопен шоколад. Много са възможностите за ползването му.

Има много варианти да замените сметаната с три яйца, например, и да приготвите тирамису с ягоди.

Опитайте и изберете кой вариант ви харесва. Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *