Site Overlay

Крем супа от тиква с моркови – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Тиквата почиствате от кората и сърцевината, нарязвате я на хапки.

2. Нарязвате на ситно лука, а моркова и чушките отново (почистени) на хапки (малки парчета).

3. Задушавате в тенджера лука в мазнината.

4. Като омекне лукът, добавяте подправките. След това млякото и водата.

5. Следват тиквата, морковите и чушката.

Оставяте да врят в тенджерата, като периодично разбърквате. Необходими са около 15-20 минути – докато тиквата омекне и се разделя лесно с лъжица.

След като е готово, оставяте настрана да поизстине и след това пасирате супата с пасатора.

Тиквената супа може да се поднесе с крутони.

Крем супата от тиква с моркови е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *