Site Overlay

Крем супа топчета – Рецепта

Начин на приготвяне:

Овкусете каймата със сол и чубрицата на вкус. От нея направете малки топчета. Оваляйте ги в брашното и приберете в хладилника.

В теджерка загрейте олиото. Задушете нарязаните на парчета лук и морков. След около 2-3 мин. добавете и картофите – обелени и нарязани на ситно.

Залейте с малко вряла вода и оставете зеленчуците да се варят.

Пер минути след като водата заври, внимателно прибавете и топчетата от кайма. Подправете със сол и чубрицата на вкус.

Гответе супата топчета до пълното сваряване на топчетата. На финала застройте супата с готварска сметана.

Оставете да ври още 5 мин и изключете котлона. С решетъчна лъжица извадете топчетата. Останалата супа пасирайте с пасатор. Върнете обратно топчетата в готовата крем супа.

Сервирайте вашата крем супа топчета и пожелайте добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *