Site Overlay

Крем с грис и шоколад – Рецепта

“Парченце нежност или по-точно чашка под формата на крем с грис и шоколад “

Начин на приготвяне:

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват до побеляване.

Прясното мляко се сварява с половината захар. Към него чрез ръсена се добавя гриса. Вари се до сгъстяване. Към него се добавят кравето масло и жълтъците. Кремът се връща отново на котлона, колкото да заври.

Ароматизира се с ванилията. Кремът се разделя на две равни части.

В едната се поставя нарязаният шоколад.

Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Разпределят се по-равно в двете части крем.

Шоколадовият крем се разсипва в чаши, като смесите се редуват.

Охлажда се в хладилник.

Да ви е сладко! Кремът с грис и шоколад е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *