Site Overlay

Крем с грис и ядки – Рецепта

“Да ви е сладко с тази вкусен крем с грис и ядки “

Начин на приготвяне:

Млякото се сварява с ванилията и се добавя постепенно грисът.

Вари се 5-10 мин и се прибавя захарта. Сваля се от огъня и се прибавят разбитите жълтъци с непрекъснато бъркане.

Добавя се и половината краве масло. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа.

Ядките се смилат или начукват и се прибавят и се разбърква добре.

С останалото масло се намазва тавичка с диаметър 17 см и сместа се изсипва.

Пече се на водна баня на 200°C.

Като се изпече грис кремът, се остава да изстине и се изсипва в поднос.

Сливите се почистват от костилките и се сваряват със захарта и много малко вода и щипка канела.

Като изстинат, се изсипват върху охладения крем с грис и ядки.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *