Site Overlay

Кренвиршки с колбас по избор – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разтваряме пакетчето суха мая в прясното мляко, което сме загряли до хладко.

Към него добавяме 2 супени лъжици брашно и оставяме маята да се захване.

В отделен съд разбиваме яйцата заедно със захарта, солта и оцета. Към тях прибавяме сместа с маята.

Бъркайки, започваме да прибавяме още от брашното, докато получим много меко тесто. Оставяме на топло да втаса.

След това постепенно добавяме останалото брашно. Омесваме тестото с ръка. От него оформяме тестените закуски, като във всяка слагаме избрания колбас.

Подреждаме любимите кренвиршки в намаслена тава на разстояние поне три пръста, за да не се слепят, докато втасват.

Поръсваме с шарена сол и настърган кашкавал на вкус.

Оставяме ги отново да втасат за един-два часа.

Печем кренвиршките с колбас по избор във фурна загрята на 220 градуса до зачервяване.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *