Site Overlay

Крехко джоланче с гъби и картофи – Рецепта

Начин на приготвяне:

Джолана измиваме и подсушаваме. Овкусяваме го със сол и черен пипер, хубаво го намазваме и го оставяме настрани /може и в хладилника, за да престои/.

Обелваме картофите и нарязваме на големи парчета – един средно голям картоф на 2-3 части /примерно/. Гъбите също режем на 2 или 4 парчета, зависи от големината. Морковите режем на едри шайби.

Правим си соса, който ще добавим към джолана – смесваме месния бульон, бирата, меда и пушения червен пипер, разбъркваме добре.

Джолана го готвих в голяма тенджера с капак, но ще е супер и ако решите в гювеч.

Намазваме си тавата с олиото и слагаме вече нарязаните зеленчуци, като ги посоляваме на вкус със сол и черен пипер. Добавяме джолана между зеленчуците и останалите подправки – дафинов лист, бахар, чесънчетата на скилидки. Лука и пипера също добавяме – нарязани на едро.

Накрая добавяме и готовия бульон от бира, мед, бульон и пушен пипер, заливаме джолана и зеленчуците, леко разбъркаме.

Загряли сме си фурната на макс и в загрята фурна слагаме тавата с капак /или гювеч/. След 20 минути намаляваме фурната на 180 градуса и печем за три часа. Ако джоланът е голям, може като остане час и половина да го обърнете и от другата страна.

След като се изпече свинското го оставяме да почине 10-15 минутки и сервираме!

Крехкото джоланче с гъби и картофи е готово.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *