Site Overlay

Крехко свинско в собствен сос – Рецепта

“Има и месце, има и сосче – чудно свинско в собствен сос “

Начин на приготвяне:

Нарязания на хапки свински врат смесих с подправките – т.нар. маринатата, и оставих за 1:30 мин в хладилника.

След това в дълбок тиган с незалепващо покритие сложих маслото да се разтопи, след това добавих вече маринованото месо (без да измивам).

След като побеля, добавих бялото вино, разбърках и сложих капака.

На няколко пъти разбърквах и на 20-тата мин махнах капака, за да изври виното.

Когато остана почти на мазнина задушеното свинско, добавих 3 с.л. брашното, което предварително размих в 2-те ч.ч. вода, за да се получи малко гъсто сосче и през цялото време бърках енергично.

След като получих желаната гъстота – изключих котлона.

Имате крехко свинско в собствен сос.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *