Site Overlay

Крилца по Руенски – Рецепта

Начин на приготвяне:

Крилца по Руенски е една изключително лесна и апетитна рецепта. Те са чудесно основно и още по-вкусно мезе за бира и приятна компания.

Броят на крилцата е по желание.

Пилешките крилца се поръсват със сол и черен пипер.

Пържат се във фритюрник, като е хубаво да ги оставете малко повече от нормалното, за да хванат коричка. Ако нямате фритюрник, може да опитате да ги изпържите в тиган.

Като се извадят от фритюрника в чинията, докато са още горещи, отгоре се слага гьозум 3-4 стръкчета. Изстисква се пресен сок от лимон.

До няколко минути изстиват и са готови са консумация, а през това време месото усвоява аромата на гьозум и се получава нещо страхотно.

Източник: Hasan Ibrahim – Българските ястия и рецепти

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *