Site Overlay

Крокети от тиквички и сирене – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Накълцайте лука и чесъна и ги запържете до омекване в маслото и олиото.

Добавете настърганите или смлени тиквички с малко сол и задушете за 12-15 минути.

2. Сипете брашното и бъркайте две минутки, след това бавно наливайте прясното мляко, като разбивате с телена бъркалка, докато получите гладка смес без бучки. Гответе на умерен огън, докато хубаво се сгъсти и започне да се отделя от стените на съда.

3. Подправете с индийско орехче, бял пипер и още сол, ако е необходимо.

4. Готовата смес прехвърлете в купа, смесете с натрошено сирене и оставете да изстине напълно. Задължително покрийте купата със стреч фолио, така че то да прилепва плътно към сместа.

След като изстине, приберете в хладилник за минимум 4 часа или до следващия ден.

5. Пригответе си 3 чинии – едната с разбитите с щипка сол яйца, другите съответно с брашно и галета.

6. С мокри или намазнени ръце взимайте от сместа, която е добре стегнала. Стиснете в дланта и с леки стискания и отпускания оформете продълговата крокета. Не е нужно да е в съвършено правилна форма.

7. Без да притискате, овалвайте първо в брашно, после в яйце и накрая в галета.

8. Изпържете крокетите в силно сгорещено олио, докато станат златисти на цвят и с хрупкава коричка.

Слагайте по по-малко на брой в тигана или фритюрника, за да не спада много температурата на мазнината.

Изваждайте върху кухнеска, абсорбораща хартия.

Поднесете крокетите от тиквички и сирене с майонезен сос.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *