Site Overlay

Крокети с кайма и картофи – Рецепта

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват, нарязват се и се сваряват, докато омекнат. Отцедени се намачкват на пюре и леко се охлаждат.

Добавя се един жълтък в каймата и се овкусява с черен пипер, магданоз и чубрица. В купешка кайма не добавям сол, има достатъчно.

С мокри ръце се оформят крокети с дължина 8 см и се оставят във фризера за 20-30 минути да стегне каймата.

Разбива се едно яйце в купа, сипва се в чиния брашно, а в друга чиния – галета.

Загрява се олио в тиган. Крокетите с кайма първо се топят в брашно, после в яйце и се овалват в галета.

Крокетите с кайма и картофи се пържат от двете страни до златисто на умерен огън.

Сервират се с подходяща сезонна салата или просто зеленчуци.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *