Site Overlay

Крокети с пилешко месо и картофи – Рецепта

Начин на приготвяне:

В два отделни съда сложете леко подсолена вода да заври.

В единия съд сварете картофите, а в другия пилешкото филе. Щом са готови и сварени ги извадете да се охладят.

Месото нарежете на малки парчета. Картофите обелете и намачкайте с вилица. Към тях добавете настърганите кашкавал и пилешкото месо. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Прибавете също яйцата, брашното и нарязания на ситно магданоз. Размесете сместа. Трябва всички продукти да се смесят добре. Приберете в хладилника за час.

С леко навлажнени ръце оформете крокетите.

Загрейте тиган с олио за пържене.

Оформените крокети оваляйте първо в разбитите яйца, а после внимателно сложете в тигана с мазнина.

Изпържете крокетите с пилешко месо и картофи до златисто от всички страни.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *