Site Overlay

Кукис с Парченца Шоколад – Рецепта

“Вероятно ви напомнят за Коледа тези курабийки с парченца шоколад, но да знаете, че може да ги хапвате по всяко време на година – а най-добре днес”

Начин на приготвяне:

Предварително извадете яйцата на стайна температура.

Маслото разтопете на водна баня или с помощта на микровълновата печка. Към него добавете яйцата и разбийте с миксер до полочване на пухкав крем. Добавете ванилията и кафявата захар и отново разбийте за минута.

Брашното смесете с бакпулвера и пресейте със сито.

Започнете да го добавяте на малки части към яйчената смес, като разбърквате периодично.

Към сместа прибавете шоколадовия чипс. Ако не разполагате, натрошете сами черен шоколад. Финално разбъркайте със силиконова бъркалка и приберете сместа в хладилника за 15 минути.

Включете фурната да се загрява на 180 градуса. Покрийте и тавата с хартия за печене.

Извадете сместа за бисквитите кукис с парченца шоколад от хладилника.

С лъжица загребете и оформете бисквитите върху тавата.

Сложете във фурната и печете до готовност сладките с шоколад – около 15 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *