Site Overlay

Купешки рогчета – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята заедно със захарта в хладка вода и оставяме да шупне.

Пресяваме брашното, правим кладенче и сипваме всички съставки.

Замесваме меко тесто и оставяме да почива на топло за 30 минути.

Разделяме тестото на топки с големина на топче на тенис, от които оформяме с ръце елипси.

В единия край слагаме натрошено сирене, завиване на руло и разточваме с ръце до образуване на тънко рогче.

Подреждаме домашните рогчета ги в тава, намазваме с разбит белтък и печем купешките рогчета на 200 градуса за 12-15 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *